whatsapp icon

Parrotz-Blogi

Pysy ajan tasalla kaikista autoiluun liittyvistä aiheista. Vinkit, arvostelut sekä kaikkea Parrotziin liittyvää.

parrotz hero

Artikkelit

parrotz news preview

Saako autoon laittaa isommat vanteet?

Monet autoharrastajat ja auton omistajat harkitsevat isompien vanteiden asentamista autoonsa. Isommat vanteet voivat muuttaa auton ulkonäköä ja tarjota mahdollisuuden henkilökohtaiseen tyyliin räätälöimiseen. Mutta saako autoon oikeasti laittaa isommat vanteet? Tarkastellaanpa tätä asiaa ja selvitetään mitä kannattaa ottaa huomioon.

parrotz
parrotz news preview

Miten auton akku ladataan?

Auton akun lataaminen on tärkeä osa auton kunnossapitoa ja varmistaa, että autosi käynnistyy luotettavasti ja akku kestää pitkään. Monet meistä ovat ehkä kokeneet ikäviä tilanteita, kun auton akku on tyhjentynyt eikä auto käynnisty. Onneksi auton akun lataaminen on helppoa ja voit tehdä sen itse ilman erityisiä taitoja tai työkaluja. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme, miten auton akku ladataan oikein.

parrotz
parrotz news preview

Miten auton sisätilanlämmitin toimii?

Auton sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin on nykyaikainen ja tehokas ratkaisu pitämään auton sisätilat miellyttävän lämpiminä erityisesti kylminä talvipäivinä. Se tarjoaa mukavuutta ja käytännöllisyyttä, sillä auton voi esilämmittää ilman, että moottori tarvitsee olla käynnissä. Mutta miten tämä sähköinen ihme oikein toimii?

parrotz
parrotz news preview

Onko vanteen koolla väliä?

Auton vanteet eivät ole pelkästään ulkonäköä varten - ne vaikuttavat myös auton suorituskykyyn ja ajomukavuuteen. Yksi tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon vanteita valittaessa, on niiden koko. Mutta kuinka suuri merkitys vanteen koolla oikeastaan on? Pohditaanpa tätä kysymystä ja tarkastellaan vanteen koon vaikutuksia.

parrotz
parrotz news preview

Mistä tunnistaa alumiinivanteet?

Alumiinivanteet ovat suosittu valinta monien autoilijoiden keskuudessa niiden keveyden, tyylikkyyden ja suorituskyvyn vuoksi. Niiden käyttö voi parantaa auton kiihtyvyyttä, jarrutuskykyä ja polttoainetehokkuutta. Mutta miten voit tunnistaa alumiinivanteet ja mistä tiedät, että autossasi on juuri nämä kevyet ja tyylikkäät vanteet? Käydään läpi muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua tunnistamaan alumiinivanteet.

parrotz
parrotz news preview

Mistä auton vanteet on tehty?

Auton vanteet ovat keskeinen osa auton ulkonäköä ja suorituskykyä. Ne eivät ole pelkästään käytännöllisiä renkaiden kiinnittäjiä, vaan myös tärkeä muotoiluelementti, joka voi nostaa auton ulkonäön uudelle tasolle. Mutta mistä nämä tyylikkäät ja kestävät vanteet oikein valmistetaan? Tutustutaanpa erilaisiin materiaaleihin, joista auton vanteet yleensä tehdään.

parrotz
parrotz news preview

Kesärenkaiden urasyvyys

Kesärenkaiden urasyvyys ja sen tarkistaminen on monella autoilijalla taas pian ajankohtaista kevään tehdessä tuloaan. Suomen tieliikennelaki velvoittaa autoilijat käyttämään talvirenkaita 1.11.-31.3. välisenä aikana sään tai kelin niin edellyttäessä.

parrotz
parrotz news preview

Auton sähköinen huoltokirja

Mikä on auton sähköinen huoltokirja ja miten se toimii? Sähköinen huoltokirja on digitaalinen tallenne kaikista ajoneuvollesi tehdyistä huoltotöista. Se tallentaa tiedot kaikista huolloista ja korjauksista, jotka on autolle on suoritettu uudesta lähtien. Lisätietoja sähköisestä huoltokirjasta saat tästä Parrotz-Blogista

parrotz
parrotz news preview

Autojen ajoavustinjärjestelmät: Turvallisuutta vai turhakkeita?

Viime vuosina autojen ajoavustinjärjestelmät ovat yleistyneet moderneissa ajoneuvoissa kiihtyvällä tahdilla. Nämä järjestelmät on suunniteltu lisäämään turvallisuutta autoilijoille tarjoamalla erilaisia automaattisia tukitoimintoja.

parrotz
parrotz news preview

Auton hinta-arvio

Oman auton hinta-arvio on usealla autoilijalla mielessä, kun auton vaihtaminen on ajankohtaista. Oman auton hinta-arvion saaminen autoliikkeeltä on nykyään kuitenkin tehty kuluttajille mahdollisimman helpoksi ja nopeaksi.

parrotz
parrotz news preview

Akun irroitus, kumpi napa ensin?

Auton akun irrottaminen on toimenpide, joka saattaa joskus olla tarpeen esimerkiksi akun vaihdon, huollon tai muiden sähköjärjestelmän töiden yhteydessä. Kun irrotat auton akkua, on erittäin tärkeää noudattaa oikeaa turvallisuuskäytäntöä ja oikeaa järjestystä napaisten irrottamiseen. Monet ihmiset saattavat pohtia, kumpi napa tulisi irrottaa ensin, jotta toimenpide olisi turvallinen ja riskitön. Tässä blogikirjoituksessa käsittelemme juuri tätä aihetta ja annamme selkeät ohjeet auton akun napojen irrottamiseen.

parrotz
parrotz news preview

Sähköautot Suomessa: Puhtaampi ja vihreämpi tulevaisuus?

Sähköautojen saapuminen markkinoille on yksi autoteollisuuden jännittävimmistä ja puhutuimmista tapahtumista. Sähköautot tarjoavat puhtaamman ja vihreämmän tulevaisuuden; pienemmillä päästöillä ja tehokkaammalla energiankäytöllä.

parrotz
parrotz news preview

Myydyimmät autot 2022

Myydyimmät autot 2022: Uusien ja käytettyjen autojen myyntimäärät tippuivat hieman verrattuna vuoden 2021 tilastoihin. Uusia autoja rekisteröitiin Suomessa 81 698 kappaletta, joka on 17% vähemmän kuin vuonna 2021. Käytettyjen autojen myyntitapahtumat laskivat Nettiauto.com -sivuston tilastojen mukaan noin 13% edellisvuoteen verrattuna.

parrotz
parrotz news preview

Parrotz x Tinze

Tinzen ja Parrotzin yhteistyö: Parrotz ja Tinze aloittivat yhteistyön syksyllä 2021. Molemmat osapuolet olivat todella iloisia tästä yhteistyöstä, sillä Parrotz ja Tinze on vähintäänkin ‘’perfect match’’.

parrotz
parrotz news preview

Hybridiauton kulutus

Paljonko on hybridiauton kulutus todellisuudessa ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun harkitset hybridiauton hankkimista. Hybridiautot ovat Suomessa suuressa suosiossa niiden tarjoaman veroedun ansiosta.

parrotz
parrotz news preview

Parrotz-Meet

Parrotz-Meet on Parrotzin järjestämä kuvaustapahtuma, joka kokoaa yhteen upeista autoista kiinnostuneet ihmiset tutustumaan toisiinsa, kuvauttamaan autoja ja muuten vain viettämään aikaa yhdessä! Tule mukaan omalla autollasi tai vaikka kaverin kyydissä. Ammattivalokuvaajamme on paikalla ikuistamassa tapahtumaan saapuneet autot ja paikanpäällä on myös pientä tarjottavaa!

parrotz
parrotz news preview

Mikä käyttövoima sopisi sinulle parhaiten?

Erilaisilla käyttövoimilla varustettuja kulkuneuvoja löytyy nykyään moneen eri lähtöön sekä useaan erilaiseen käyttötarpeeseen. Pitkiä matkoja ajavat voivat vieläkin turvautua joko diesel- tai bensiinikäyttöisiin ajoneuvoihin, mutta yhä useampi kuluttaja valitsee itselleen sähköistetyllä voimalinjalla varustetun sähköauton tai hybridin, yhdistettynä joko bensiini- tai dieselmoottoriin.

parrotz
parrotz news preview

Adaptiivinen vakionopeudensäädin

Adaptiivinen vakionopeudensäädin, joka tunnetaan myös nimellä mukautuva vakionopeudensäädin sekä lyhenteellä "ACC" (Adaptive Cruise Control) on kehittynyt vakionopeudensäätimen muoto, joka käyttää antureita havaitakseen autosi edessä olevien ajoneuvojen nopeuden sekä etäisyyden ja säätää auton nopeutta puolestasi liikenteen ja nopeusrajoitusten mukaisesti.

parrotz
parrotz news preview

Auton ostaminen netistä

Auton ostaminen netistä on kuluttajille vaivaton ja varteenotettava vaihtoehto seuraavan ajoneuvon hankitaan. Yhä useampi suomalainen on joko ostanut tai harkinnut auton ostamista netistä. Tämä Parrotz-blogi kertoo miten auton ostaminen netistä onnistuu parhaiten.

parrotz
parrotz news preview

Parrotz Koeajopäivä 28.01.2023

Suosittu Parrotz-Koeajopäivä järjestetään jälleen lauantaina 28.01.2023 klo 10 - 15 Järvenpään sekä Lempäälän Showroomeilla. Koeajopäivänä voit tulla tutustumaan tarkemmin sinua enemmän (sekä myös vähemmän) kiinnostaviin yksilöihin ja palvelualtis henkilökuntamme kertoo sinulle mielellään lisää jokaisen auton yksityiskohdista, lisävarusteista sekä vastaa asiakkaitamme askarruttaviin autoiluun sekä ajoneuvoihin liittyviin kysymyksiin.

parrotz
parrotz news preview

Ukrainan sodan vaikutukset autoteollisuudessa

Sota Ukrainassa on tuntunut jokaisen iholla viimeisten viikkojen aikana. Kyse ei ole vain siitä kaikesta kauheudesta, jota Ukrainassa tapahtuu. Sodalla on kokoajan enemmä vaikutuksia moneen, hyvin arkiseen asiaan. Yksi sodan koskettamista asioita on autoteollisuus. Tehtaita on jo jouduttu sulkemaan, koska raaka-aineet ja komponentit joko maksavat liikaa tai niitä ei vain ole mahdollista saada.

parrotz
parrotz news preview

Uusi vai käytetty auto?

Onko nykyinen autosi tullut käyttöikänsä päähän tai kaipaatko elämääsi vain vähän vaihtelua? Tilanteeseen, jossa uuden auton ostaminen on ajankohtaista törmää kuukausittain noin 60,000 suomalaista kuluttajaa. Lue plussat ja miinukset uusi vai käytetty auto -kysymykseen täältä!

parrotz
parrotz news preview

Parrotz x Teknavi

Parrotz x Teknavi 30.10.2022 klo 22.35 MTV3:lla esitetyn jakson autopaljastus

parrotz
parrotz news preview

Yleisimmät kysymykset autorahoituksesta

Miten autorahoitus toimii ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun mielessä on auton ostaminen rahoituksella. Yli 50% kaikista Suomessa myytävistä vähintään 10 000 euron hintaisista autoista hankitaan rahoituksella. Meillä Parrotzilla ja yleisesti arvokkaammissa autoissa osuus on reilusti yli 90%. Auton ostaminen rahoituksella on siis suurimmalle osalle suomalaisista arkipäivää.

parrotz
parrotz news preview

Avaimet käteen -palvelupaketit yrityksille

Ajoneuvojen hankinta sekä varustelu yrityksen tarpeiden mukaiseksi on usein kallisarvoista aikaa kuluttavaa puuhaa yrittäjille ja yrityksille. Jo pelkästään yritykselle sopivan ajoneuvon löytäminen saattaa olla haasteellista ja sen jälkeen autoon pitäisi hankkia vielä yrityksen tarpeita vastaava varustelu sekä mahdolliset mainosteippaukset. Yrityksille suunnattu Avaimet käteen -palvelupakettimme toteuttaa tämän kaiken puolestasi ja Parrotzin valikoimista löydät varmasti valtavirrasta positiivisesti poikkeavan yksilön ja yrityksesi saa liikenteessä ilmaista mainontaa.

parrotz
parrotz news preview

Parrotz kokemuksia

Me Parrotzilla olemme löytäneet avaimet menestykseen käytettyjen autojen myynnissä ja tämähän on tietenkin erinomainen asiakaspalvelu. Tavoitteenamme on Suomen tyytyväisimmät ja Parrotzille palaavat asiakkaat!

parrotz
parrotz news preview

Parrotz-palkinto-ohjelma

Parrotz Palkinto-Ohjelma

parrotz
parrotz news preview

Teemu Hartikainen

Viikko takaperin saimme kunnian toimittaa Parrotz-Jeepin KHL-tähti Teemu Hartikaiselle hänen kotiinsa Kuopioon. Lue koko blogi Teemun Parrotz-kokemuksesta!

parrotz
parrotz news preview

Esapekka Lappi

Tama mies ei paljon esittelyita tarvitse, mutta kerrataan nyt viela kenesta oikein on kyse. Esapekka Lappi on suomalainen ralliautoilija, joka on voittanut useamman tittelin uransa aikana. Saavutuksiin kuuluu mm. rallin SM-sarjan voittaminen, seka Puolan rallikilpailun voitto, joka oli osa Rallin Euroopan-mestaruussarjaa. Esapekka Lappi osti vastikaan itselleen Parrotz-auton. Jyvaskylan voittajalla voi ...

parrotz
parrotz news preview

Parrotz-Tiimi

Niklas "Autojen kanssa pelaaminen on aina tuntunut jotenkin luontaiselta minulle.'' ''Jo lapsena lempilelujen virkaa toimittivat autot ja lempiautoni oli vanhempieni silloinen kakkosauto Opel Kadett. Sen vuotava pakoputki kun porisi kovaa. Ian myota mielenkiinto siirtyi mopoihin. Niita tuli mopoian varrella omistettua ja myytya toistakymmenta. Ensimmainen autoni oli BMW E30 316i. Sama ...

parrotz
parrotz news preview

Choosing a car

As in all choises we made, also choosing a car needs to be suitable. With a Parrotz car you are already in a half way. All of the Parrotz cars are suitable: checked, stylish and safe to drive, with a good price to quality ratio. Now the only thing what ...

parrotz
parrotz news preview

Auton valinta

Kuten kaikissa valinnoissa, myos auton kohdalla pitaa valinnan olla pateva etta sopiva. Parrotz-auton kohdalla olet jo puolessa valissa. Kaikki Parrotz-autot ovat patevia: tarkastettuja, tyylikkaita ja turvallisia laatuautoja, jotka ovat kohtuuhintaisia. Nyt voit keskittya siihen, etta auto on sinulle ja elamantilanteellesi sopiva. Mikaan auto ei ole taydellinen kaikkeen, mutta valitsemalla oikein ...

parrotz
parrotz news preview

Parrotz-Electric

Parrotz-Electric Lisäturvan ehdot

parrotz
parrotz news preview

Parrotz-Premium+Battery

Parrotz-Premium + Battery Lisäturvan ehdot

parrotz
parrotz news preview

Parrotz-Premium

Parrotz-Premium Lisäturvan ehdot

parrotz
parrotz instagram
parrotz phone number

@parrotzsuomi

Ole osa Parrotz-tyyliä, tykkää ja seuraa meitä!

Tilaa Uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja saat päivityksiä Suomen tyylikkäimmistä autoista