Uusi vai käytetty auto?

Onko nykyinen autosi tullut käyttöikänsä päähän tai kaipaatko elämääsi vain vähän vaihtelua? Tilanteeseen, jossa uuden auton ostaminen on ajankohtaista törmää kuukausittain noin 60,000 suomalaista kuluttajaa. Lue plussat ja miinukset uusi vai käytetty auto -kysymykseen täältä!

parrotz hero

Uusi vai käytetty auto seuraavaksi? 

 

Onko nykyinen autosi tullut käyttöikänsä päähän tai kaipaatko elämääsi vain vähän vaihtelua? Tilanteeseen, jossa uuden auton ostaminen on ajankohtaista törmää kuukausittain noin 60,000 suomalaista kuluttajaa. Lue plussat ja miinukset uusi vai käytetty auto -kysymykseen täältä!

 

Uusia ja käytettyjä autoja myytiin Autoalan Tiedotuskeskuksen vuoden 2022 Lokakuun tilastojen mukaan yhteensä noin 65 000 kappaletta ja uusien autojen osuus oli näistä noin 7 000. Suurin osa suomalaisista päätyykin siis useimmiten käytettyyn versioon, mutta kumpi sopisi paremmin sinun tarpeisiisi?

Uusi vai käytetty auto?

Molemmissa vaihtoehdoissa on hyvät sekä huonot puolensa. Otetaan ensimmäiseksi tarkasteluun uudet autot ja niiden plussat ja miinukset:

 

+ Uusi on aina uusi. Olet ensimmäinen käyttäjä ja tiedät auton historian tarkasti alusta lähtien.

+ Tehdastakuu. Uusille ajoneuvoille myönnetään tehdastakuu, joka takaa, että et joudu takuun voimassaolon aikana maksamaan korjauksista kuluvia osia lukuunottamatta.

+ Lisävarusteet. Voit valita autoosi juuri ne lisävarusteet joita käytät ja tarvitset.

+ Uusin teknologia. Voit olla varma että turvallisuusvarusteet, tekniikka sekä kulutus ovat nykyajan standardien tasolla.

-  Hinta. Uuden auton ostamisessa ehdottomasti suurin miinuspuoli on hankintahinta. Uuden auton arvo laskee reilusti käytännössä heti kun ajat sen autoliikkeestä ulos (joitakin harvinaisempia erikoisautoja lukuunottamatta). 

- Toimitusaika. Uuden auton tilaamiseen tehtaalta ja sen saapumiseen sinulle ajettavaksi asti kuluu usein useita kuukausia ja joissakin tapauksissa lähes useita vuosia maailmalla jylläävän komponenttipulan vuoksi. Uusia autoja löytyy toki myös autoliikkeistä valmiina ilman odottelua, mutta näiden kohdalla joudut tyytymään ennalta valittuihin lisävarusteisiin.


Upouuden auton hankintaan löytyy varmasti lisää muitakin hyviä ja huonoja puolia sekä mielipiteitä suuntaan ja toiseen, mutta vertaillaan seuraavaksi käytettyjen autojen plussia ja miinuksia:

+ Hinta. Uusien autojen suurin miinus on käytettyjen autojen suurin plussa. Käytetyn auton ostaessasi suurin hintatiputus on jo tapahtunut ja ajoneuvosta riippuen pääset nauttimaan samasta autosta edullisemmalla tai jopa murto-osalla alkuperäisestä hinnasta.

+ Valikoima. Käytettyjä autoja on heti saatavilla reilusti uusia autoja enemmän. Esimerkiksi Suomen suosituimmalla autojen myyntiin ja ostamiseen keskittyvällä www.nettiauto.com -sivustolla on kirjoitushetkellä myynnissä 84000 käytettyä ajoneuvoa verrattuna 7000:een uuteen ajoneuvoon.

+ Tutustuminen. Pääset koeajamaan ja tarkastelemaan juurikin sitä yksilöä, jonka olet hankkimassa.

+ Toimitusaika. Saat haluamasi yksilön heti mukaasi tai kotiin toimitettuna ilman odottelua.

+ & -   Tehdastakuu. Käytetyissä autoissa tehdastakuu on usein päättynyt, mutta markkinoilta löytyy myös reilusti tehdastakuun piirissä vielä olevia käytettyjä ajoneuvoja, sillä joidenkin valmistajien tehdastakuut venyvät nykyään jopa 7 vuoden mittaisiksi. Tehdastakuun puuttumiseen tai päättymiseen lähiaikoina pystyt varautumaan esimerkiksi Parrotz-Turvan kaltaisella lisäturvalla.

 Historia. Mitä vanhempi ja enemmän ajettu auto, sitä todennäköisemmin enemmän tuntematonta historiaa.

-  Lisävarusteet. Lisävarusteet eivät käytetyissä yksilöissä välttämättä ole juuri niitä mitä haluaisit, mutta markkinoilta löytyy myös erittäin kattavasti varusteltuja käytettyjä yksilöitä, jotka tyydyttävät lähes tai jopa kaikki lisävaruste -toiveesi.

 Personointi. Käytettyä autoa et löydä välttämättä juuri sen värisenä kuin haluaisit, mutta tähänkin päättäväinen omistaja voi hakea ratkaisua esimerkiksi ajoneuvon yliteippaamisella. Myöskään tiettyjen lisävarusteiden puuttuminen ei välttämättä ole maailmanloppu, sillä esimerkiksi puuttuvan vetokoukun tai polttoainekäyttöisen lisälämmittimen pystyt hankkimaan Parrotzilta auton hankinnan yhteydessä.

 

Uusi vai käytetty auto -kysymykseen ei siis välttämättä löydy suoraa vastausta ja molemmille vaihtoehdoille löytyy varmasti suuret joukot puolestapuhujia. Mutta mikäli autonvaihtokuume puskee hikeä otsallesi ja haluat päästä heti tutustumaan seuraavaan autoosi niin hätä ei ole tämän näköinen: www.parrotz.fi sekä myynti-tiimimme numerossa +358 93 152 4140 auttavat tässäkin tapauksessa.

Askarruttaako mieltäsi esimerkiksi mikä käyttövoima olisi sinulle sopivin vaihtoehto autossa? Parrotz-uutiskirjeen tilaajat ovat jo saaneet tähän sekä lukuisiin muihin ajankohtaisiin aiheisiin vastauksen Parrotz-uutiskirjeestä. Jätä sähköpostiosoitteesi kotisivuillamme ja pysyt ajan tasalla Parrotzin tapahtumista sekä muista autoiluun liittyvistä vinkeistä! 

 

parrotz instagram
parrotz phone number

@parrotzsuomi

Ole osa Parrotz-tyyliä, tykkää ja seuraa meitä!

Tilaa Uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja saat päivityksiä Suomen tyylikkäimmistä autoista