whatsapp icon

Adaptiivinen vakionopeudensäädin

Adaptiivinen vakionopeudensäädin, joka tunnetaan myös nimellä mukautuva vakionopeudensäädin sekä lyhenteellä "ACC" (Adaptive Cruise Control) on kehittynyt vakionopeudensäätimen muoto, joka käyttää antureita havaitakseen autosi edessä olevien ajoneuvojen nopeuden sekä etäisyyden ja säätää auton nopeutta puolestasi liikenteen ja nopeusrajoitusten mukaisesti.

parrotz hero

Matkustusmukavuutta ja turvallisuutta: Miten adaptiivinen vakionopeudensäädin toimii?

 

Adaptiivinen vakionopeudensäädin, joka tunnetaan myös nimellä mukautuva vakionopeudensäädin sekä lyhenteellä "ACC" (Adaptive Cruise Control) on kehittynyt vakionopeudensäätimen muoto, joka käyttää antureita havaitakseen autosi edessä olevien ajoneuvojen nopeuden sekä etäisyyden ja säätää auton nopeutta puolestasi liikenteen ja nopeusrajoitusten mukaisesti.

Adaptiivinen vakionopeudensäädin käyttää tutka- tai laserantureita havaitakseen edessäsi olevan ajoneuvon nopeuden ja sijainnin. Jos edellä ajava auto hidastaa vauhtia, adaptiivinen vakionopeudensäädin hidastaa automaattisesti kuljettamasi auton vauhtia ja pitää turvallisen etäisyyden sinun ja edellä ajavan auton välillä. Kun liikenne vapautuu tai nopeutuu, kiihdyttää adaptiivinen vakionopeudensäädin puolestasi vähitellen takaisin asettamaasi matkanopeuteen.

Adaptiivinen vakionopeudensäädin on nykyään yksi halutuimmista lisävarusteista autoissa. Myös Parrotzin valikoimista löydät laajan kattauksen toinen toistaan tyylikkäämpiä ajoneuvoja, jotka on varustettu mukautuvalla vakionopeudensäätimellä, sekä lukuisilla muilla ajoturvallisuutta ja matkustusmukavuutta edistävillä lisävarusteilla.

Vähennä stressiä pitkillä ajomatkoilla.

 

Yksi adaptiivisen vakionopeudensäätimen suurimmista eduista on, että se auttaa vähentämään kuljettajan väsymystä poistamalla osan moottoritieajoon liittyvästä stressistä. Säilyttämällä turvallisen etäisyyden ajoneuvosi ja edellä ajavan välillä adaptiivinen vakionopeudensäädin voi auttaa estämään peräänajot, jotka johtuvat siitä, että seuraat autoa liian lähellä tai et reagoi tarpeeksi nopeasti kun liikenne hidastuu äkillisesti.

ACC:n hyödyt eivät rajoitu pelkästään matkustusmukavuuteen; tutkimukset ovat osoittaneet, että adaptiivista vakionopeudensäädintä käyttävät kuljettajat joutuvat harvemmin peräänajokolareihin kuin ne, jotka eivät käytä järjestelmää. Tämä johtuu siitä, että ACC -järjestelmä auttaa pitämään turvallisen seuraamisetäisyyden ajoneuvojen välillä, mikä vähentää äkkijarrutuksesta tai muista tekijöistä johtuvan törmäyksen riskiä. Lisäksi joissakin tutkimuksissa on havaittu, että ACC-järjestelmää käyttävät kuljettajat ovat yleensä vähemmän aggressiivisia ratin takana.

Paranna autosi polttoainetehokkuutta.

 

Toinen adaptiivisen vakionopeudensäätimen ehdottomista hyödyistä on parempi polttoainetehokkuus. Koska ACC -järjestelmä ylläpitää tasaista nopeutta ja välttää äkillisiä kiihdytyksiä ja hidastuksia, auttaa se säästämään polttoainetta ns. manuaaliseen ajoon verrattuna. Tämä voi vaikuttaa merkittävästi pitkillä matkoilla tai säännöllisillä työmatkoilla, mikä auttaa säästämään rahaa polttoaineen kulutuksessa ja vähentää ajoneuvon moottorin osien kulumista.

Adaptiivinen vakionopeudensäädin on erityisen hyödyllinen Suomen kaltaisissa maissa, joissa ajomatkat voivat ovat pitkiä. Järjestelmä auttaa vähentämään väsymystä tien päällä ja antaa sinun keskittyä enemmän edessä olevaan tiehen ja ympäristöösi. Järjestelmä helpottaa myös nopeusrajoitusten noudattamista, sillä se hidastaa automaattisesti, jos ylität ilmoitetun nopeusrajoituksen.

Yhteistyötä muiden ajoavustinjärjestelmien kanssa.

 

ACC voidaan yhdistää myös muihin auton turvallisuusvarusteisiin, esimerkiksi kaistanpitoavustinjärjestelmään, kun ajat moottoritiellä tai muilla teillä, joilla on useita kaistoja. Näiden kahden tekniikan yhdistelmä auttaa varmistamaan, että kuljettajat pysyvät tietoisena ja tarkkaavaisena ratin takana. Tämä vähentää kuljettajan väsymyksestä tai keskittymisen herpaantumisesta johtuvan onnettomuuden riskiä.

Kaiken kaikkiaan adaptiivinen vakionopeudensäädin on erinomainen väline, jolla voit parantaa päivittäistä työmatkaasi tai muita pidempiä matkoja tien päällä ja tehdä niistä sujuvamman ja miellyttävämmän. Järjestelmä auttaa sinua pysymään turvallisesti tiellä pitämällä turvallisen etäisyyden muihin autoihin, mutta se myös parantaa polttoainetehokkuutta ja tarjoaa enemmän matkustusmukavuutta pitkien ajomatkojen aikana. Jos siis etsit keinoja tehdä pitkistä ajomatkoistasi vähemmän stressaavia ja nautinnollisempia, suosittelemme aloittamaan hankkimalla seuraavaksi Parrotzin valikoimista kulkineen, jossa on adaptiivinen vakionopeudensäädin!

Parrotz-tiimit palvelevat sinua Järvenpään Parrotz-Showroomilla osoitteessa Satukukanpolku 5D, 04430 Järvenpää sekä Lempäälän Parrotz-Showroomilla osoitteessa Areenakatu 7, 37570 Lempäälä.

Tai ota meihin yhteyttä soittamalla numeroon +358 93 152 4140 ja Parrotz-tiimi vastaa mielellään kaikkiin sinua askarruttaviin kysymyksiin ja auttaa sinua seuraavan autosi valitsemisessa.

parrotz instagram
parrotz phone number

@parrotzsuomi

Ole osa Parrotz-tyyliä, tykkää ja seuraa meitä!

Tilaa Uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja saat päivityksiä Suomen tyylikkäimmistä autoista