whatsapp icon

Miten auton sisätilanlämmitin toimii?

Auton sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin on nykyaikainen ja tehokas ratkaisu pitämään auton sisätilat miellyttävän lämpiminä erityisesti kylminä talvipäivinä. Se tarjoaa mukavuutta ja käytännöllisyyttä, sillä auton voi esilämmittää ilman, että moottori tarvitsee olla käynnissä. Mutta miten tämä sähköinen ihme oikein toimii?

parrotz hero

Miten auton sisätilanlämmitin toimii?

Auton sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin on nykyaikainen ja tehokas ratkaisu pitämään auton sisätilat miellyttävän lämpiminä erityisesti kylminä talvipäivinä. Se tarjoaa mukavuutta ja käytännöllisyyttä, sillä auton voi esilämmittää ilman, että moottori tarvitsee olla käynnissä. Mutta miten tämä sähköinen ihme oikein toimii? Tässä blogissa tutustumme auton sähkökäyttöisen sisätilanlämmittimen toimintaperiaatteeseen ja sen etuihin.

Auton sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin hyödyntää sähköenergiaa lämmittääkseen auton sisätilat. Yleisimmin se liitetään auton sähköverkkoon joko suoraan tai erillisen jatkojohdon avulla. Lämmityselementit, yleensä vastukset tai lämpöpuhaltimet, tuottavat lämpöä, joka siirtyy ilmaan ja lämmittää auton sisätilat.

Sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin voidaan käynnistää joko erillisellä kaukosäätimellä, pistorasiasta löytyvällä ajastimella tai auton sisätiloista löytyvällä kytkimellä. Käynnistämisen jälkeen lämmitin alkaa tuottaa lämpöä ja jakaa sitä auton sisätiloihin. Tämä prosessi mahdollistaa esimerkiksi auton esilämmityksen ennen matkaa ilman, että moottori tarvitsee olla päällä.

undefined

Sähkökäyttöisen sisätilanlämmittimen etuna on sen energiatehokkuus. Koska lämmitys tapahtuu sähköenergialla eikä moottorin avulla, se ei kuluta polttoainetta eikä aiheuta päästöjä. Lisäksi sähkökäyttöinen lämmitin voi lämmittää auton sisätilat nopeasti ja tehokkaasti, joten auton lämmitysaika voi olla lyhyempi kuin polttoainekäyttöisellä lämmittimellä.

Auton sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin tarjoaa siis käyttäjälleen mukavuutta, energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Esilämmitetty auto on mukava astua sisään kylmänä talvipäivänä, ja matkustaminen lämpimissä sisätiloissa tekee ajokokemuksesta nautinnollisemman.

undefined

On kuitenkin tärkeää huomata, että sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin vaatii toimiakseen asianmukaisen sähköliitännän ja riittävän kapasiteetin. Autonvalmistajat suosittelevat yleensä asentamaan sähköisen lämmittimen valtuutetussa huoltoliikkeessä varmistaakseen sen oikeanlaisen toiminnan ja turvallisuuden.

Yhteenvetona voidaan todeta, että auton sähkökäyttöinen sisätilanlämmitin tarjoaa käyttäjälleen mukavuutta, energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Sen avulla voit nauttia lämpimistä sisätiloista matkustaessasi ja samalla vähentää auton käynnistämisen aiheuttamia päästöjä. Huolehdi kuitenkin aina asianmukaisesta asennuksesta ja varmista, että sähköliitännät ovat turvallisia ja toimivia.

Tyylikkäimmät autot sisätilanlämmittimillä sekä ilman löydät Parrotz-autoliikkeiden valikoimista.

Parrotzin valikoimista löytyy auto jokaiseen tarpeeseen. Siirry selaamaan Suomen tyylikkäintä vaihtoautovalikoimaa tai ota yhteyttä myyntitiimiimme numerossa:

**+358 93 152 4140 **

Parrotz-Tiimit palvelevat sinua Järvenpään Showroomilla osoitteessa Satukukanpolku 5D, 04430 Järvenpää sekä Lempäälän Showroomilla osoitteessa Areenakatu 7, 37570 Lempäälä.

parrotz instagram
parrotz phone number

@parrotzsuomi

Ole osa Parrotz-tyyliä, tykkää ja seuraa meitä!

Tilaa Uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja saat päivityksiä Suomen tyylikkäimmistä autoista