whatsapp icon

Yleisimmät kysymykset autorahoituksesta

Miten autorahoitus toimii ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun mielessä on auton ostaminen rahoituksella. Yli 50% kaikista Suomessa myytävistä vähintään 10 000 euron hintaisista autoista hankitaan rahoituksella. Meillä Parrotzilla ja yleisesti arvokkaammissa autoissa osuus on reilusti yli 90%. Auton ostaminen rahoituksella on siis suurimmalle osalle suomalaisista arkipäivää.

parrotz hero

Autorahoitus

 

Miten autorahoitus toimii ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun mielessä on auton ostaminen rahoituksella. Yli 50% kaikista Suomessa myytävistä vähintään 10 000 euron hintaisista autoista hankitaan rahoituksella. Meillä Parrotzilla ja yleisesti arvokkaammissa autoissa osuus on reilusti yli 90%. Auton ostaminen rahoituksella on siis suurimmalle osalle suomalaisista arkipäivää.

Ensimmäinen askel on selvittää, minkälainen auto palvelee sinua ja tarpeitasi parhaiten. Tarkastele budjettia ja laske, kuinka paljon sinulla on realistisesti varaa käyttää autoon kuukausittain, ottaen huomioon esimerkiksi polttoaine- ja vakuutuskulut. Kun sinulla on luku mielessäsi, voit alkaa etsimään itsellesi sopivaa kulkinetta Parrotzin valikoimista.

Mitä autorahoitus on?

Autorahoitus on lainatyyppi, jota käytetään ajoneuvon ostamiseen. Lainan vakuutena on auton arvo, ja sillä voidaan kattaa ajoneuvon koko hinta tai vain osa siitä. Laina maksetaan takaisin sovitun ajan kuluessa, ja siihen lisätään korko. Autorahoitus erinomainen vaihtoehto suurimmalle osalle kuluttajista, jotka eivät halua tai pysty maksamaan koko kauppahintaa kerralla. Autorahoituksen pituudet ovat nykyään todella joustavia ja maksuajaksi voi käytännössä valita mitä tahansa 12 ja 72 kuukauden väliltä.

Miten autorahoitus toimii? 

Kun teet autorahoitussopimuksen, maksat yleensä käsirahan, mutta joissakin tapauksissa rahoittaminen onnistuu myös ilman käsirahaa ja sen jälkeen maksat kuukausittaiset lyhennykset. Talletuksen ja kuukausittaisten lyhennysten suuruus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon lainaa otat ja kuinka pitkän ajan kuluessa suostut maksamaan lainan takaisin. Mitä pidempi takaisinmaksuaika on, sitä pienemmät ovat kuukausittaiset lyhennykset. Useimmin käytetty maksuaika on 72 kuukautta ja kuukausierän pienentämiseksi on myös mahdollista ottaa suurempi viimeinen erä. Uudehkon auton arvo ei ole 72 kuukauden jälkeen käytännössä koskaan 0 ja siksi niihin saa otettua suuremman viimeisen erän. Rahoitusyhtiö määrittää viime kädessä, millaisen maksuajan ja viimeisen erän kohteelle saa.

undefined

Mitä etuja autorahoituksesta on? 

Autorahoituksella on useita etuja sen sijaan, että maksaisit ajoneuvon käteisellä. Ensinnäkin uuden ajoneuvon hankintakustannukset voidaan jakaa sovitulle ajanjaksolle, mikä voi tehdä siitä edullisemman. Kaikkia rahoja ei tarvitse myöskään tällöin sitoa autoon vaan rahaa jää myös muuhun.

Toiseksi, koska lainan vakuutena on ajoneuvon arvo, joka toimii rahoituksen vakuutena. Tämän vuoksi esimerkiksi 50000 euron autolainan saa helpommin, kuin esimerkiksi 50000 euron pankkilainan, jossa varsinaista vakuutta ei välttämättä ole. Monet lainanantajat tarjoavat joustavia takaisinmaksuehtoja, jotka pystyt usein sovittamaan sinulle sopivaksi.

Lisävarusteet ja lisäturvat

Mieti lopuksi, haluatko sisällyttää rahoitussopimukseesi laajennetun lisäturvan (Parrotz-Turvan) kaltaisia lisävarusteita. Nämä lisäpalvelut voivat lisätä lainan hintaa, mutta ne voivat antaa sinulle mielenrauhaa siltä varalta, että autossasi ilmenee jotain vikaa myöhemmin. Lisäturva kattaa ajoneuvon tulevaisuuden mahdollisia vikoja ja suuremmat korjauskustannukset jäävät tällöin harvemmin asiakkaan itsensä maksettavaksi. Lisäturvan merkitys kuukausierässä on pieni.

Kysyimme LähiTapiola Rahoituksen Rahoituspäälliköltä Janne Salolta muutaman seuraajiamme askarruttaneen autorahoitukseen liittyvän kysymyksen:


Voiko autorahoituksen saada erikoisajoluvalla (17 vuotias, jos esimerkiksi vanhemmat mukana yhteisvelallisena) ?

 - Alaikäinen, eli alle 18-vuotias, ei ole vielä oikeustoimikelpoinen, joten ei voi saada lainaa edes täysi-ikäisen yhteisvelallisen kanssa.

Mitkä ovat lähtökohtia autorahoituksen / myönteisen luottopäätöksen saamiseen?

- Lähtökohtana täysi-ikäisyys, vakituinen työpaikka sekä säännölliset tulot.

Miten auto ja sen ikä, kilometrit ja merkki vaikuttavat autorahoitukseen?

 -Mitä iäkkäämpi auto, sitä enemmän yleensä vaaditaan käsirahaa ja sitä pienempi on mahdollinen viimeinen suurempi erä. Myös arvokkaammissa autoissa (esim. yli 50,000€) käsirahaa yleensä vaaditaan. Hyvänä nyrkkisääntönä on, että käsiraha kohteelle mahdollistaa aina helpommin viimeisen suuremman erän, joka pienentää kuukausittaista lyhennystä.

 

 Ammattitaitoinen Myyntitiimimme palvelee sinua mielellään kaikissa autorahoitukseen ja auton ostamiseen liittyvissä kysymyksissä.

 

parrotz instagram
parrotz phone number

@parrotzsuomi

Ole osa Parrotz-tyyliä, tykkää ja seuraa meitä!

Tilaa Uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja saat päivityksiä Suomen tyylikkäimmistä autoista