whatsapp icon

Ukrainan sodan vaikutukset autoteollisuudessa

Sota Ukrainassa on tuntunut jokaisen iholla viimeisten viikkojen aikana. Kyse ei ole vain siitä kaikesta kauheudesta, jota Ukrainassa tapahtuu. Sodalla on kokoajan enemmä vaikutuksia moneen, hyvin arkiseen asiaan. Yksi sodan koskettamista asioita on autoteollisuus. Tehtaita on jo jouduttu sulkemaan, koska raaka-aineet ja komponentit joko maksavat liikaa tai niitä ei vain ole mahdollista saada.

parrotz hero

Sota Ukrainassa on tuntunut jokaisen iholla viimeisten viikkojen aikana. Kyse ei ole vain siitä kaikesta kauheudesta, jota Ukrainassa tapahtuu. Sodalla on kokoajan enemmä vaikutuksia moneen, hyvin arkiseen asiaan. Yksi sodan koskettamista asioita on autoteollisuus. Tehtaita on jo jouduttu sulkemaan, koska raaka-aineet ja komponentit joko maksavat liikaa tai niitä ei vain ole mahdollista saada. Niin sähköautojen kuin polttomoottoriautojenkin valmistus viivästyy jopa vuosia. Tämän seurauksena uusien autojen ensirekisteröinnit näyttävät jäävän samoihin lukemiin kuin viime vuonna kaikkialla maailmassa. 

On tosiaan järkeenkäypää, että autoa vaihtavat harkitsevat tarkkaan, odottavatko vuoden, jopa puolitoista uutta autoa vain hankkivatko heti kotiovelle toimitetun laadukkaan vähän käytetyn Parrotz-auton. 

Myös polttoaineiden hinnat ovat nousseet ennätyslukemiin

Toisaalta tämä lisää käytettyjen sähkö- ja hybridiautojen myyntiä. Varastostamme jatkuvasti noin puolet on hybridi- ja sähköautoja, joten silläkin puolella pystymme tarjoamaan tyylikästä ja laadukasta valinnavaraa.

Hankaluudet eivät jää vain uusien autojen valmistamiseen ja polttoaineen hinnan nousuun. Uusimpiin dieselautoihin tarvittava Ad Blue on jos ei nyt täysin loppumassa, niin hyvin vähissä. Moni autonvalmistaja on kertonut siirtävänsä hankintojaan muihin maihin ja yksi vaihtoehdoista on ollut Kiina. Voimme vain toivoa, että autojen laatu ja kestävyys ei tämän seurauksena tule kärsimään.

Meille Parrotzille tämä tilanne ei ainakaan vielä heijastu voimakkaasti. Mutta on kuitenkin jo huomattavissa, että laadukkaista ja tyylikkäistä vaihtoautoista kilpaillaan yhä kovemmin. Nyt on äärimmäisen tärkeää toimia kaikkialla Euroopassa ja ennen kaikkea olla nopea.

Hyvät autot liikkuvat nyt nopeammin kuin ehkä ikinä

Ketteränä toimijana olemme pystyneet pitämään myyntiin tulevien autojen määrän ja laadun kohdillaan. Mutta se on vaatinut pitkiä iltoja ja hyvin varhaisia aamuja. 

parrotz instagram
parrotz phone number

@parrotzsuomi

Ole osa Parrotz-tyyliä, tykkää ja seuraa meitä!

Tilaa Uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja saat päivityksiä Suomen tyylikkäimmistä autoista