whatsapp icon

Hybridiauton kulutus

Paljonko on hybridiauton kulutus todellisuudessa ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun harkitset hybridiauton hankkimista. Hybridiautot ovat Suomessa suuressa suosiossa niiden tarjoaman veroedun ansiosta.

parrotz hero

Hybridiauton kulutus

Paljonko on hybridiauton kulutus todellisuudessa ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon kun harkitset hybridiauton hankkimista. Hybridiautot ovat Suomessa suuressa suosiossa niiden tarjoaman veroedun ansiosta. Hybridiautojen hyödyt eivät myöskään rajoitu pelkästään veroetuihin, sillä oikein käytettynä hybridiautot myös säästävät rahaa polttoainekustannuksissa.

Hybridiautot ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, kun yhä useammat ihmiset etsivät ympäristöystävällisiä ja polttoainetehokkaita vaihtoehtoja perinteisille bensiini- tai dieselkäyttöisille ajoneuvoille. Mutta paljonko hybridiauton kulutus tarkalleen ottaen on, ja miten sitä verrataan perinteisten autojen kulutukseen? Katsotaanpa tarkemmin.

hybridiauton-kulutus-E300de.jpg

Hybridiauton kulutus ja miten hybridiautot toimivat

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, miten hybridiautot toimivat. Hybridiautot on varustettu sekä bensiini- tai dieselmoottorilla että sähkömoottorilla, jotka toimivat yhdessä ajoneuvon voimanlähteenä. Sähkömoottori saa virtansa akusta, jota ladataan regeneratiivisella jarrujärjestelmällä sekä lataamalla autoa pistokkeesta. Bensiini- tai dieselmoottoria käytetään auton käyttövoimana, kun akku tyhjenee tai kun auto tarvitsee enemmän tehoa.

Hybridiauton kulutus vaihtelee tietenkin hybridiauton merkin ja mallin sekä ajo-olosuhteiden ja -tapojen mukaan. Jotkin hybridiautot ovat polttoainetaloudellisempia kuin toiset. Yleisesti ottaen hybridiautot ovat kuitenkin paljon tehokkaampia kuin tavanomaiset autot, ja ne voivat säästää kuljettajilta huomattavan määrän rahaa polttoainekustannuksissa ajan mittaan, oikein käytettynä.

Esimerkki 1:

BMW G30 520i, jossa sama bensiinimoottori kuin hybridiversiossa. Keskikulutus: 5.4-5.9 l /100km.

Hybridiversio 530e: Keskikulutus: 2.0-2.2 l/100km ensimmäiseltä sadalta kilometriltä, jos akku on ladattu täyteen.

Esimerkki 2:

Mercedes-Benz E 220d, jossa sama dieselmoottori kuin hybridiversiossa. Keskikulutus: 4.8 l /100km.

Hybridiversio E 300de Keskikulutus: 1.2 l/100km ensimmäiseltä sadalta kilometriltä, jos akku on ladattu täyteen.

Kuinka saavuttaa paras mahdollinen hybridiauton kulutus

Hybridiauton etujen maksimoimiseksi on hybridiautoa ladattava usein ja aina kun on mahdollista. Kotipihasta tai työpaikalta olisi hyvä löytyä latausmahdollisuus mikäli haluat saavuttaa parhaan mahdollisen polttoainetehokkuuden. Hybridiauton kulutus on sidoksissa käytännössä kokonaan siihen kuinka usein pystyt lataamaan autoa.

Aktiivisella lataamisella hybridiauton kulutus on käytännössä aina pienempi kuin vastaavassa bensiini- tai dieselmoottorisessa versiossa. Mallista riippuen hybridiauton sähköiset toimintamatkat vaihtelevat keskimäärin 30 - 120 kilometrin välillä. Hybridiautojen sähköisen järjestelmän tehokkuus on parempi matalammissa nopeuksissa, joten moottoritienopeuksissa polttomoottorin käyttö on todennäköisesti taloudellisempi vaihtoehto.

Hybridiautolla kannattaa siis keskittyä käyttämään sähkömoottoria hiljaisemmissa nopeuksissa ja polttomoottoria moottoritiellä. Hybridin sähkömoottori on hiljainen ja miellyttävä vaihtoehto polttomoottorin sijaan esimerkiksi ruuhka-ajossa, sillä sähkömoottori ei käytä turhaan energiaa auton seistessä paikoillaan.

Hybridiautojen muut edut

Ympäristöystävällisyys - Hybridiautot aiheuttavat aktiivisesti latamaalla vähemmän päästöjä kuin perinteiset bensiini- ja dieselkäyttöiset autot. Tämä johtuu siitä, että ne käyttävät moottorinsa käyttövoimana bensiinin ja sähkön yhdistelmää. Hybridiauton sähkömoottori tuottaa nollapäästöjä, mikä tarkoittaa, että hybridiauton kokonaispäästöt ovat huomattavasti pienemmät kuin perinteisen auton.

Kustannussäästöt - Hybridiautot voivat säästää rahaa pitkällä aikavälillä. Vaikka ne saattavat olla aluksi kalliimpia hankkia, ne vaativat vähemmän huoltoa kuin perinteiset autot. Niiden polttoainekustannukset ovat myös alhaisemmat, mikä tarkoittaa, että voit ajan mittaan säästää rahaa bensiinissä.

Regeneratiivinen jarrutus - Hybridiautoissa käytetään regeneratiivista jarrujärjestelmää. Tämä tarkoittaa sitä, että jarruttaessa auton sähkömoottori ottaa talteen osan energiasta, joka muutoin menetettäisiin lämpönä, ja varastoi sen akkuun. Tätä energiaa voidaan sitten käyttää auton käyttövoimana myöhemmin, mikä tarkoittaa, että auto tarvitsee vähemmän polttoainetta toimiakseen.

Suomen tyylikkäimmät hybridit löydät Parrotzin valikoimista

Parrotzilta löydät laajan kattauksen Suomen tyylikkäimpiä vaihtoautoja. Oli sinulla sitten etsinnässä ladattava hybridi, sähköauto tai pelkällä polttomoottorilla varustettu yksilö. Siirry selaamaan näyttävää ja kattavasti varusteltua valikoimaamme tai ota yhteyttä myyntitiimiimme numerossa +358 93 152 4140 ja asiantuntijamme auttavat sinua mielellään kaikissa auton hankkimiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ilmaisella Parrotz-kotiintoimituksella saat uuden autosi kotipihallesi jopa seuraavaksi päiväksi!

Parrotz-Tiimit palvelevat sinua Järvenpään Showroomilla osoitteessa Satukukanpolku 5D, 04430 Järvenpää sekä Lempäälän Showroomilla osoitteessa Areenakatu 7, 37570 Lempäälä

parrotz instagram
parrotz phone number

@parrotzsuomi

Ole osa Parrotz-tyyliä, tykkää ja seuraa meitä!

Tilaa Uutiskirje

Tilaa uutiskirje ja saat päivityksiä Suomen tyylikkäimmistä autoista